09.10.2019 | Νέα

Ακουστική λειτουργία – Βαρηκοΐα – Δρ. Γεώργιος Γαβαλάς, ΩΡΛ

Η πρώτη αναφορά για την βαρηκοΐα, είναι το 1.600 π.χ. στον πάπυρο Ebers, όπου φαίνεται πως οι Αιγύπτιοι είχαν φτάσει σε υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και διέθεταν μάλιστα και ειδικούς στη βαρηκοΐα. Η ικανότητα του ανθρώπου να ακούει και να καταλαβαίνει τους ήχους και τους συνομιλητές του, προϋποθέτει φυσιολογική λειτουργία του…

Ακουστική λειτουργία – Βαρηκοΐα – Δρ. Γεώργιος Γαβαλάς, ΩΡΛ

Η πρώτη αναφορά για την βαρηκοΐα, είναι το 1.600 π.χ. στον πάπυρο Ebers, όπου φαίνεται πως οι Αιγύπτιοι είχαν φτάσει σε υψηλό βαθμό εξειδίκευσης και διέθεταν μάλιστα και ειδικούς στη βαρηκοΐα. Η ικανότητα του ανθρώπου να ακούει και να καταλαβαίνει τους ήχους και τους συνομιλητές του, προϋποθέτει φυσιολογική λειτουργία του ακουστικού συστήματος. Βλάβες του ακουστικού συστήματος, μερικού ή μεγάλου βαθμού στα πρώτα χρόνια της ζωής, προκαλούν αδυναμία πρόσληψης των ηχητικών ερεθισμάτων και εγκατάσταση βαρηκοΐας.

Η βαρηκοΐα αποτελεί, απλώς ένα σύμπτωμα και όχι μία νόσο. Ο ειδικός πλέον, πρέπει να διευκρινίσει το αίτιο ή τα αίτια που προκαλούν την βαρηκοΐα και να προσπαθήσει να την θεραπεύσει, αν αυτό είναι εφικτό. Τα αίτια που κρύβονται πίσω, από την βαρηκοΐα, μπορεί να είναι κληρονομικά, φλεγμονές, συγγενείς ανωμαλίες, τραύματα και πολύ σπάνια χωροκατακτητικές επεξεργασίες (η ηχορύπανση, φάρμακα και η ηλικία αποτελούν επίσης αίτια βαρηκοΐας). Ο ειδικός Ωτορινολαρυγγολόγος και ιδιαίτερα ο εξειδικευμένος στον κλάδο της Ακοολογίας, είναι ο αρμόδιος ο οποίος θα πάρει ένα αναλυτικό ιστορικό και θα εξετάσει κλινικά τον ασθενή του.

Η θεραπεία της βαρηκοΐας, μπορεί να γίνει με φάρμακα ή με ωτοχειρουργική παρέμβαση. Τις περισσότερες όμως φορές η αντιμετώπιση της βαρηκοΐας γίνεται με τη σωστή επιλογή και προσαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας, που πρέπει να είναι αμφίπλευρα όταν η βαρηκοΐα αφορά και στα δύο αυτιά.

Δωρεάν Δοκιμή Πραγματική δοκιμή έως 15 ημέρες, χωρίς επιβάρυνση και χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς.
Κλείστε Ραντεβού

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνάντηση
και δοκιμάστε δωρεάν τα ακουστικά σας
για 15 ημέρες!

Αθέατα · Σύγχρονα · Επαναφορτιζόμενα
Ακουστικά Βαρηκοΐας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

Έξοδος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Που βρισκόμαστε;
Δείτε εδώ τα σημεία μας
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επιλέξτε τον τρόπο που σας
εξυπηρετεί.
Λάβετε δωρεάν στο σπίτι,
έντυπα για την ενημέρωσή σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ