Τι είναι οι εμβοές;

Αυτοί οι ήχοι δεν προέρχονται από το περιβάλλον

Πρόκειται για ποικιλόμορφους ήχους με διαφορές στην ένταση και τη συχνότητα. Έτσι κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει το “δικό του” βουητό. Οι λόγοι που προκαλούν εμβοές  ποικίλουν, όπως η έκθεση σε θόρυβο, φλεγμονές των ώτων, το άγχος αλλά και αρκετοί άλλοι παράγοντες. Αποτελεί μια κατά κανόνα δύσκολη κατάσταση στην οποία τα άτομα ταλαιπωρούνται και αντιμετωπίζουν δυσκολία να ηρεμήσουν, να συγκεντρωθούν ή να χαλαρώσουν. Η κατάσταση επιδεινώνεται σε ήσυχο περιβάλλον και στον ύπνο. Συχνά συμπτώματα είναι το βούισμα στο ένα ή και στα δύο αυτιά (σφύριγμα, θόρυβο κλπ), η ελαφριά μείωση της καθαρότητας των ήχων που ακούτε και η αδυναμία συγκέντρωσης ή χαλάρωσης λόγω βουητού.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Kατηγορίες εμβοών και λύσεις

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΤΕ ΒΟΥΗΤΟ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ;
Λιγότερο από 1 λεπτό, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Το στάδιο αυτό είναι προειδοποιητικό. Προκαλείται συχνά από στρες, μυϊκή ένταση και έλλειψη ύπνου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη φάση είναι να μην πανικοβληθείτε. Μείνετε ήρεμοι ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάστασή σας. Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος της καθημερινής σας ζωής. Συνιστάται καθημερινός διαλογισμός.

Λιγότερο από 1 ώρα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Τότε έχουμε οξεία μορφή. Αίτια μπορεί να είναι ακουστικό τραύμα (πυροβολισμός, δυνατή μουσική) , φλεγμονές των ώτων ή μεταβολές στην πίεση του αίματος. Είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση των εμβοών, όμως θα πρέπει να δράσετε άμεσα. Λιγότερο στρες, περισσότερη χαλάρωση, κατάποση αρκετής ποσότητας νερού θα βοηθήσουν στην ισορροπία του οργανισμού. Επίσης προτείνεται καθημερινή χρήση ακουστικών βοηθημάτων χαλάρωσης και ανακούφισης για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Περισσότερο από 1 ώρα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Σε αυτό το στάδιο, η αντιμετώπιση των εμβοών απαιτεί ολιστική θεραπεία. Δεν πρέπει να παραμελήσουμε το βουητό γιατί μετά από αυτό το στάδιο η θεραπεία τους γίνεται δυσκολότερη. Για διαταραχές ύπνου η θεραπεία πρέπει να περιλαμβάνει θεραπεία ύπνου.

Μόνιμα, περισσότερο από 1 χρόνο

Τότε έχουμε το στάδιο μόνιμων εμβοών. Το στάδιο αυτό αποτελεί μια δύσκολη κατάσταση στην οποία τα άτομα έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους για ζωή και την ελπίδα τους για θεραπεία. Η πιθανότητα για πλήρη υποχώρηση των εμβοών είναι μικρή, όχι όμως απίθανη.

Με την χρήση ακουστικής ενίσχυσης για περιπτώσεις βαρηκοϊας πετυχαίνουμε εξασθένηση των εμβοών και σε συνδυασμό με τη χρήση κατάλληλων βοηθημάτων ανακούφισης και χαλάρωσης, η ζωή των ατόμων με εμβοές βελτιώνεται σημαντικά.

ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΜΒΟΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Για κάθε ήχο υπάρχει ο αντίθετος του, που τον καταπνίγει. Αυτή η αρχή εφαρμόζεται στη συχνότητα που εμφανίζονται οι εμβοές. Με τον καθορισμό της συχνότητας των εμβοών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένη ακουστική θεραπεία ειδικά για τις “δικές” σας εμβοές. Έτσι υπάρχει δυνατότητα παρεμβολής λευκού θορύβου ο οποίος επικαλύπτει τις εμβοές.

Σε συνεργασία με ερευνητές συμπεριφοράς έχουν αναπτυχθεί ήχοι που προσομοιώνουν την διαδικασία του ύπνου. Επίσης, σε συνεργασία με ειδικευμένους ΩΡΛ και ακοολόγους βρέθηκαν οι συχνότητες που επικαλύπτουν τις εμβοές.

Ειδικοί της μουσικής τεχνολογίας συνδύασαν τα παραπάνω με αποτέλεσμα την δημιουργία ακουστικών συνθέσεων συντονισμένων στη συχνότητα συντονισμού των εμβοών. Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε την περιοχή συχνοτήτων των εμβοών και να δημιουργήσουμε μια ακουστική σύνθεση ξεχωριστή για τον καθένα.

Κλινικές δοκιμές έδειξαν πως ήδη από τα πρώτα 30 λεπτά χρήσης των βοηθημάτων υπάρχει θετική επίδραση στην αντίληψη του θορύβου των εμβοών.

Ηχητική θεραπεία για διαταραχές ύπνου

Το CD ύπνου είναι μια σύνθεση ήχων που επιτρέπει στον παθόντα να κοιμηθεί παρά τον θόρυβο των εμβοών. Το συγκεκριμένο CD προσομοιώνει την φυσική διαδικασία του ύπνου και παράχθηκε μέσω της ανάλυσης των προϋποθέσεων του ύπνου.

Ηχητική θεραπεία για σημαντικότατη μείωση του θορύβου

To CD διαλογισμού είναι μια σύνθεση ήχων οι οποίοι συντονίζουν κατάλληλα τους παλμούς του σώματος, μειώνουν την αίσθηση του θορύβου, επιφέρουν ηρεμία και ανακουφίζουν από το στρες της καθημερινότητας.

Δωρεάν Δοκιμή

Πραγματική δοκιμή έως 15 ημέρες, χωρίς επιβάρυνση
και χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς.

Κλείστε Ραντεβού

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνάντηση
και δοκιμάστε δωρεάν τα ακουστικά σας
για 15 ημέρες!

Αθέατα · Σύγχρονα · Επαναφορτιζόμενα
Ακουστικά Βαρηκοΐας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

Έξοδος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Δωρεάν ραντεβού
Προγραμματίστε ένα!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επιλέξτε τον τρόπο που σας
εξυπηρετεί.
Λάβετε δωρεάν στο σπίτι,
έντυπα για την ενημέρωσή σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ