Φορώντας ένα ακουστικό βαρηκοΐας

Nέο ακουστικό βαρηκοΐας: Τι συμβαίνει τώρα;

Κουδούνισμα τηλεφώνων, θόρυβοι στο δρόμο, κελάηδισμα πουλιών : Ένα καλό ακουστικό βαρηκοΐας θα σας επαναφέρει τον κόσμο των ήχων.

Εάν έχετε συνηθίσει να ζείτε με προβλήματα ακοής, στην αρχή  οι τόσοι πολλοί ήχοι  μπορεί να είναι ενοχλητικοί . Μην τα παρατήσετε. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να προσαρμοστείτε στο νέο σας ακουστικό. Αυτό εκτός του ότι περιλαμβάνει την αίσθηση ότι έχετε μια συσκευή στο αυτί σας, είναι και η πραγματική αίσθηση της ακοής. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Μετά από μια περίοδο προσαρμογής, δεν θα θέλατε να μείνετε ποτέ  ξανά χωρίς το ακουστικό σας!

Τι μπορώ να περιμένω τις πρώτες εβδομάδες;

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της απώλειας ακοής σας, το περιβάλλον μπορεί απλά να σας ακούγεται σιγασμένο ή μπορεί να μην μπορείτε να «πιάσετε» ορισμένους ήχους.

Με το ακουστικό βαρηκοΐας, η αντίληψή σας θα αλλάξει απότομα. Κατά τη διάρκεια της φάσης εξοικείωσης ειδικά, οι καθημερινοί θόρυβοι μπορεί να ακούγονται εκπληκτικά δυνατά. Η φωνή σας μπορεί επίσης να σας ακούγεται διαφορετική. Ο ήχος των οικείων θορύβων μπορεί επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις  να αλλάξει. Μην το αναβάλλετε!

Το να φοράτε ένα νέο ακουστικό βαρηκοΐας χρειάζεται να το συνηθίσετε, ειδικά στην αρχή. Η φάση εξοικείωσης περιλαμβάνει την εξοικείωση με τις φυσικές αισθήσεις, καθώς και τη νέα αίσθηση της «ακοής». Τα αυτιά σας  θα πρέπει πρώτα να συνηθίσουν την αίσθηση ότι φοράτε ακουστικό βαρηκοΐας. Ο εγκέφαλος, επίσης,  θα πρέπει , ξαφνικά να αρχίσει να αντιλαμβάνεται και να επεξεργάζεται πάλι πολλά ερεθίσματα. Ίσως να έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ακούσατε το πλήρες φάσμα ήχων. Πολλοί από τους θορύβους του περιβάλλοντος  που τα άτομα με φυσιολογική ακοή έχουν μάθει να αγνοούν θα ακούγονται νέοι για εσάς, οπότε αρχικά θα το βρείτε πιο δύσκολο να τους απομονώσετε.

Ενώ εξοικειώνεστε με τα πολλά ακουστικά ερεθίσματα γύρω σας, ο εγκέφαλός σας θα μάθει με τον καιρό  πώς να καταστέλλει το θόρυβο του περιβάλλοντος και να επικεντρώνεται σε σημαντικούς ήχους. Κάντε υπομονή. Μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες, δεν θα αισθάνεστε καν ότι φοράτε ακουστικό βαρηκοΐας.

Τι μπορώ να περιμένω κατά τη φάση εξοικείωσης;

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο

Κανονικά, δεν δίνετε σημασία  σε  ακουστικά ερεθίσματα, όπως το θρόισμα των φύλλων ή το πάτημα των πληκτρολογίων στο γραφείο. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε πλέον να ακούσετε αυτούς τους ήχους, ο εγκέφαλος ξεχνά πώς να τους  χειριστεί. Τα κέντρα επεξεργασίας ήχου στον εγκέφαλο πρέπει συνεπώς να μάθουν όχι μόνο ότι όλα ακούγονται διαφορετικά με ένα ακουστικό βαρηκοΐας, αλλά επίσης ότι πρέπει να φιλτράρουν ξανά ορισμένους ήχους. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.

Καθαρισμός και συντήρηση

Το ακουστικό σας είναι μαζί σας όλη μέρα, και σας βοηθά να έχετε ενεργό ρόλο στις συνομιλίες και τις κοινωνικές σχέσεις. Για να απολαμβάνετε απεριόριστα την «ακοή σας», είναι απαραίτητη η τακτική φροντίδα και συντήρησή του. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ακουστικού σας.

Βρείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για την φροντίδα του ακουστικού σας

  • Να έχετε πάντα ένα μαλακό πανί από κάτω όταν καθαρίζετε το ακουστικό βαρηκοΐας όταν αλλάζετε την μπαταρία. Αυτό θα αποτρέψει τη ζημιά εάν σας πέσει κατά λάθος από το χέρι.
  • Ένα πανί απλού χρώματος θα διευκολύνει επίσης την εύρεση μικρών εξαρτημάτων γρήγορα.
  • Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι γενικά αδιάβροχα και επομένως δεν πρέπει να φοριούνται κατά το κολύμπι, το ντους ή τη σάουνα. Πριν τοποθετήσετε το ακουστικό σας, βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά σας είναι αρκετά στεγνά.
  • Εάν φοράτε καπέλο για να προστατεύσετε τα αυτιά σας από το κρύο, θα προστατεύετε ταυτόχρονα το ακουστικό σας.
  • Τα ακουστικά βαρηκοΐας πρέπει να αφαιρεθούν εάν έχετε ακτινογραφία, μαγνητική τομογραφία ή αξονική τομογραφία.
  • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε καλλυντικά προϊόντα, όπως μακιγιάζ ή λακ μαλλιών στα ακουστικά βαρηκοΐας σας. Είναι καλή ιδέα να τοποθετήσετε το ακουστικό σας μόνο μετά την εφαρμογή τους.
Κλείστε Ραντεβού

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνάντηση
και δοκιμάστε δωρεάν τα ακουστικά σας
για 15 ημέρες!

Αθέατα · Σύγχρονα · Επαναφορτιζόμενα
Ακουστικά Βαρηκοΐας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

Έξοδος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Που βρισκόμαστε;
Δείτε εδώ τα σημεία μας
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επιλέξτε τον τρόπο που σας
εξυπηρετεί.
Λάβετε δωρεάν στο σπίτι,
έντυπα για την ενημέρωσή σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ