ΕΙΔΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

Οπισθοωτιαία Ακουστικά Βαρηκοΐας
(ΒΤΕ – Behind The Ear)

Οι ‘ισχυρές’ λύσεις για σοβαρές παθήσεις

Πρόκειται για τον παραδοσιακά πιο “ισχυρό” τύπο ακουστικών βαρηκοΐας, ο οποίος εφαρμόζει στο πίσω μέρος του αυτιού.

Τα οπισθοωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας (BTE) είναι κατάλληλα για τους περισσότερους τύπους απώλειας ακοής, από ήπιες έως και σοβαρού βαθμού βαρηκοΐες. Το ακουστικό τοποθετείται σε ένα ανθεκτικό κέλυφος, το οποίο εφαρμόζει στο πίσω μέρος του εξωτερικού του αυτιού.

Διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη. Τα μεγαλύτερα μεγέθη οπισθοωτιαίων ακουστικών βαρηκοίας διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες και μεγαλύτερη ισχύ. Τα μικρότερα μεγέθη (mini BTE) είναι πιο διακριτικά, σχεδόν “αόρατα”, καθώς… εξαφανίζονται πίσω από το αυτί!

Πώς λειτουργούν;

Στα οπισθοωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας, ο ήχος μεταδίδεται στο αυτί μέσα από ένα πολύ διακριτικό σωληνάκι, το οποίο κατευθύνει τον ενισχυμένο ήχο στο εκμαγείο που εφαρμόζει στο αυτί σας και είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα σας.

Καθώς τα οπισθοωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας είναι μεγαλύτερα σε σχέση με άλλους τύπους ακουστικών, διαθέτουν περισσότερο χώρο για ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Για αυτό και μπορούν να φιλοξενήσουν πρόσθετες δυνατότητες, προσφέροντας καλύτερη απόδοση για ένα μεγάλο φάσμα τύπων απώλειας ακοής. Είναι άνετα και εύκολα στην εφαρμογή τους.

Πλεονεκτήματα:
 • Εύκολα στον χειρισμό, την εφαρμογή και τη ρύθμιση.
 • Κατάλληλα για όλους τους τύπους απώλειας ακοής.
 • Μπορούν να φιλοξενήσουν πολλές επιπλέον δυνατότητες.
Διαφορετικές εφαρμογές οπισθοωτιαίων ακουστικών βαρηκοΐας

Κλειστή εφαρμογή:

Στον συγκεκριμένο τύπο ακουστικών βαρηκοΐας BTE, το ακουστικό εφαρμόζει στο εξωτερικό του αυτιού. Αν και μεγαλύτερα από τα ανοιχτής εφαρμογής, είναι ευκολότερα στη χρήση, καθώς καλύπτοντας τον ακουστικό πόρο, ελαχιστοποιούν τα “σφυρίγματα” που πολλές φορές βιώνουν οι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας.

Ανοιχτή εφαρμογή:

Στα ανοιχτής εφαρμογής ακουστικά βαρηκοΐας BTE, ένας λεπτός σωλήνας κατευθύνει τον ήχο στο αυτί. Είναι πιο διακριτικά, μειώνουν την αίσθηση απόφραξης (“βουλώματος” του αυτιού), ενώ παράλληλα προσφέρουν αίσθηση πιο φυσικού ήχου.

Δομή ενός Οπισθοωτιαίου Ακουστικού Βαρηκοΐας

Όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από τα ίδια κύρια χαρακτηριστικά.

Ένα BTE ακουστικό βαρηκοΐας διαθέτει:

 • Μικρόφωνο, μέσω του οποίου εισάγεται ο ήχος και μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σήμα.
 • Ενισχυτή για να αυξάνει την ένταση των σημάτων που έρχονται από το μικρόφωνο, ενώ παράλληλα φιλτράρει τους “άσχετους” ήχους.
 • Μεγάφωνο (δέκτης), που μετατρέπει τα ηλεκτρικά σε ακουστικά σήματα.
 • Ρυθμιστή έντασηςγια να προσαρμόζει τα σήματα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.
 • Άγκιστρο, το οποίο συνδέει τη συσκευή του ακουστικού με τον σωληνίσκο του εκμαγείου.
 • Άμεση είσοδο ήχου (δέκτης FM)για να συνδέεται απευθείας με άλλα συστήματα ήχου (π.χ. την τηλεόραση) για πιο καθαρή λήψη ήχου.
 • Αναλώσιμη ή επαναφορτιζόμενη μπαταρία, για την παροχή ενέργειας. Οι αναλώσιμες μπαταρίες θα χρειαστεί να αλλάξουν αρκετές φορές, ενώ οι επαναφορτιζόμενες διαρκούν έως και 24ώρες με μόνο μία φόρτιση.

Επιπλέον, υπάρχει και το εκμαγείο, το οποίο είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενή και συνδέεται με τη συσκευή του ακουστικού προκειμένου να αναπαράγεται ο ήχος μέσα στο αυτί του χρήστη.

Το εκμαγείο ουσιαστικά είναι ένα καλούπι (από ακρυλικό υλικό ή σιλικόνη) κατασκευασμένο στα μέτρα του ακουστικού πόρου του ασθενή ή ένα προσωπικό κέλυφος όταν πρόκειται για κατά παραγγελία ακουστικά.

Διαφορετικοί τύποι οπισθοωτιαίων ακουστικών βαρηκοΐας (ΒΤΕ – Behind The Ear)

Ανοιχτής Εφαρμογής (RIC – Receiver In Canal)

Πρόκειται για τα μικρότερα ακουστικά βαρηκοΐας τύπου BTE, τα οποία είναι εξοπλισμένα με εξωτερικούς δέκτες, ενώ προσφέρουν και ασύρματες λειτουργίες.

Micro BTE

Τα συγκεκριμένα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μικρότερα από τα κανονικά μοντέλα οπισθοωτιαίων ακουστικών βαρηκοΐας (ΒΤΕ). Είναι κατάλληλα για άτομα με ήπια έως και σοβαρή απώλεια ακοής, φοριούνται άνετα πίσω από το αυτί και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων.

Ποιότητα ζωής εναντίον βαρηκοΐας

Η απώλεια ακοής είναι σίγουρα ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα και τον τρόπο ζωής ενός ανθρώπου.

Τα οπισθοωτιαία ακουστικά βαρηκοΐας (BTE) συνιστώνται για άτομα με ήπιες έως και μέτριας έντασης δραστηριότητες. Είναι κατάλληλα για τους περισσότερους τύπους απώλειας ακοής, από ήπιες έως και πολύ σοβαρού βαθμού βαρηκοΐες, ενώ είναι τα πλέον ανθεκτικά ακουστικά βαρηκοΐας.

Δοκιμάστε δωρεάν Πραγματική δοκιμή έως 15 ημέρες, χωρίς επιβάρυνση και χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς.
Κλείστε Ραντεβού

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνάντηση
και δοκιμάστε δωρεάν τα ακουστικά σας
για 15 ημέρες!

Αθέατα · Σύγχρονα · Επαναφορτιζόμενα
Ακουστικά Βαρηκοΐας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

Έξοδος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Δωρεάν ραντεβού
Προγραμματίστε ένα!
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επιλέξτε τον τρόπο που σας
εξυπηρετεί.
Λάβετε δωρεάν στο σπίτι,
έντυπα για την ενημέρωσή σας

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ