ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Για τις πλέον σοβαρές παθήσεις ακοής ή κώφωσης

Η κοχλιακή εμφύτευση είναι μία χειρουργική μέθοδος υποβοήθησης της ακοής που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και στη χώρα μας. Ένα πλήρες κοχλιακό σύστημα αποτελείται από το εμφυτεύσιμο μέρος (ηλεκτρόδιο διέγερσης ακουστικού νεύρου) και το εξωτερικό τμήμα (επεξεργαστής ομιλίας) που μοιάζει με κοινό ακουστικό βαρηκοΐας.

Τα νέα κοχλιακά ακουστικά έχουν την ικανότητα να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ικανότητα αντίληψης της ομιλίας και της μουσικής, ακόμη και σε θορυβώδες περιβάλλον, καθώς για πρώτη φορά καθίσταται δυνατή η παράλληλη διέγερση του ακουστικού νεύρου, με πολύ μεγάλες ταχύτητες παλμών ακουστικής πληροφορίας.

ΤΥΠΟΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ
Το εμφύτευμα HiRes™ Ultra 3D

Το βασικό εξάρτημα της προηγμένης λύσης HiResolution® της Αdvanced Bionics είναι το εμφύτευμα HiRes™ Ultra 3D. Οι δυνατότητες του εσωτερικού εμφυτεύματος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας σε ένα σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος, γιατί καθορίζουν ποιες ηχητικές πληροφορίες και με πόση λεπτομέρεια θα μεταδοθούν στο ακουστικό νεύρο.

Η Advanced Bionics έχει αναπτύξει ένα εμφύτευμα που διαθέτει ταχύτητα, ισχύ και προσαρμοστικότητα, και προσφέρει μελλοντική εξελιξιμότητα και τη σιγουριά ότι, αν ανακαλυφθεί μια νέα τεχνική επεξεργασίας του εισερχόμενου ήχου, ένας χρήστης του παλιού συστήματος θα μπορεί να κάνει αναβάθμιση, χωρίς επιπλέον εγχείριση για αντικατάσταση του εμφυτεύματός του. Το εμφύτευμα HiRes™ Ultra 3D χρησιμοποιεί προηγμένη ηλεκτρονική τεχνολογία για να μεταδίδει με ύψιστη πιστότητα τα ηλεκτρικά σήματα στα ηλεκτρόδια.

Οι μικρές διαστάσεις του εμφυτεύματος το καθιστούν ιδανικό για πολύ μικρά παιδιά, καθώς και για ενήλικες. Το HiRes™ Ultra 3D διαθέτει επίσης έλεγχο απόκρισης του ακουστικού νεύρου µε τηλεµετρία (Neural Response Imaging), σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο για τους ακοολόγους, με το οποίο μπορούν να διαπιστώσουν αν το ακουστικό νεύρο αντιδρά σωστά και να υποστηρίξουν τα πολύ μικρά παιδιά στην εκμάθηση.

Η τεχνολογία HiRes Sound είναι η τελευταία γενιά στις μεθόδους επεξεργασίας ήχου υψηλής πιστότητας. Σημειώνει αξιόλογες βελτιώσεις σε καθαρότητα ήχου κι απόλαυση μουσικής ποιότητας καθώς και στην κατανόηση της ομιλίας σε περιβάλλον με θόρυβο. Μέσω αυτής της προηγμένης τεχνικής επεξεργασίας, μεταδίδονται στο ακουστικό νεύρο λεπτομερείς ηχητικές πληροφορίες, με εξαιρετική ταχύτητα, σαν πιστή απομίμηση της φυσιολογικής ακοής. Έτσι ο χρήστης απολαμβάνει ακόμα πιο φυσικό ήχο. Αυτός ο αστραπιαίος ερεθισμός του ηχητικού νεύρου χάρη στην τεχνολογία HiRes Sound αποτελεί αποκλειστικότητα των κοχλιακών εμφυτευμάτων HiRes™.

Το εμφύτευμα HiRes™ Ultra 3D χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους ηλεκτρονικής τεχνολογίας, που εξομαλύνουν τη διοχέτευση ρεύματος στα διάφορα ηλεκτρόδια, βελτιώνοντας τη μετάδοση πληροφοριών στο ακουστικό νεύρο.

Ο οπισθοωτιαίος επεξεργαστής HiRes® Marvel

Ο νέοι επεξεργαστές Naída CI M / Sky CI M εφαρμόζουν πίσω από το αυτί. Είναι ανθεκτικοί, εύχρηστοι και προσφέρουν επεξεργασία ήχου σε εξαιρετική ψηφιακή ποιότητα. Μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες του κάθε χρήστη, ακόμη και στις παιδικές ή νηπιακές ανάγκες (Sky CI M).

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • επαναφορτιζόμενη, φιλική στο περιβάλλον μπαταρία
  • ασύρματη σύνδεση με κάθε συσκευή που έχει Bluetooth
  • αξεσουάρ που διευκολύνουν το χρήστη, πχ. το μοναδικό, ενδοωτιαίο μικρόφωνο T-Mic®, για καθημερινή, υψηλή απόδοση
  • έναν ενσωματωμένο δείκτη οπτικής διάγνωσης, για μια συστηματική παρακολούθηση της κατάστασης του ακουστικού συστήματος από γονείς και δασκάλους.
  • ενσωματωμένο Telecoil για χρήση με συμβατά τηλέφωνα και κυκλώματα επαγωγής.
Ο σωματικός αδιάβροχος τύπος NEPTUNE™

Ο επεξεργαστής NEPTUNE™ της Advanced Bionics είναι μικρός, εύχρηστος, ανθεκτικός κι εύκολα ρυθμιζόμενος. Φοριέται στο σώμα κι ο χρήστης μπορεί να τον καλύψει διακριτικά με τα ρούχα του. Για τους λόγους αυτούς προτιμάται από ορισμένους ενήλικες αλλά κι από ορισμένους γονείς για βρέφη και νήπια.

Το πρώτο σας βήμα

Δωρεάν συνάντηση ενημέρωσης στο τμήμα κοχλιακών εμφυτεύσεων

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Τι είναι το κοχλιακό εμφύτευμα

Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι μια ηλεκτρονική συσκευή σχεδιασμένη για να παρέχει βελτιωμένη αντίληψη του ήχου και δυνατότητα καλύτερης κατανόησης της ομιλίας, σε παιδιά κι ενήλικες με σοβαρή ως βαρύτατη απώλεια ακοής, στους οποίους τα συμβατικά ακουστικά βαρηκοΐας προσφέρουν μικρά ως ανύπαρκτα οφέλη.

Σε περιπτώσεις βαρείας ακουστικής απώλειας, πολύ συχνά τα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν περιορισμένη ικανότητα βελτίωσης της ακοής, κυρίως σε επίπεδο αντίληψης της ομιλίας. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή αδυνατούν να ενισχύσουν ικανοποιητικά τους ήχους, αλλά επειδή κάποια μικροσκοπικά τριχωτά κύτταρα του έσω αυτιού (κοχλία) έχουν υποστεί υπερβολική βλάβη ή και έχουν καταστραφεί εντελώς, με συνέπεια ο ενισχυμένος ήχος να μη μεταδίδεται σωστά στον εγκέφαλο.

Γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν το κοχλιακό εμφύτευμα;

Οι άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις στην ακοή επιλέγουν το κοχλιακό εμφύτευμα γιατί θέλουν να ακούν σωστά ή, ως γονείς, θέλουν το παιδί τους να ακούει καλύτερα και πιο σωστά. Οι ενήλικες θέλουν να είναι ανεξάρτητοι και να νοιώθουν ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο κι όχι απομονωμένοι: να συμμετέχουν σε συζητήσεις, να ακούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να κουβεντιάζουν, να ακούν μουσική, ή απλά να ακούν τους ήχους της φύσης. Θέλουν να έχουν τη σιγουριά ότι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν σε κάθε ακουστικό περιβάλλον, ακόμη και αν αυτό αφορά περιβάλλον με θόρυβο.

Ως γονείς, το επιλέγουν γιατί θέλουν το παιδί τους να ακούει τους ήχους της ζωής. Θέλουν να παρέχουν στο παιδί τους τη δυνατότητα να μάθει να ακούει, να μιλά και να επικοινωνεί ελεύθερα κι ανεξάρτητα. Θέλουν το παιδί τους να συμμετέχει πλήρως σε κάθε τομέα της κοινωνικής του ζωής.

Πώς λειτουργούν τα κοχλιακά εμφυτεύματα;

Το κοχλιακό εμφύτευμα υποκαθιστά τα κατεστραμμένα ή νεκρά τριχωτά κύτταρα του κοχλία και διεγείρει άμεσα το ηχητικό νεύρο. Το κοχλιακό εμφύτευμα περιλαμβάνει εξωτερικά τμήματα: τον επεξεργαστή ήχου και τον πομπό, που τοποθετούνται κι αφαιρούνται εύκολα. Εσωτερικά τμήματα, που εμφυτεύονται με χειρουργική επέμβαση και είναι αόρατα.

Όλη η διαδικασία, από την άφιξη του ήχου έως και την επεξεργασία του στον εγκέφαλο, πραγματοποιείται τόσο γρήγορα που ο χρήστης ακούει τον ήχο αστραπιαία.

Τέλος τα εξωτερικά τμήματα συλλαμβάνουν τους ήχους του περιβάλλοντος, την ομιλία, τη μουσική… …και τους επεξεργάζονται ώστε να μεταδοθούν δια μέσου της επιδερμίδας στο εμφύτευμα. Το εμφύτευμα με τη σειρά του μεταδίδει τα σήματα στη δέσμη ηλεκτροδίων, όπου τα επιμέρους ηλεκτρόδια στέλνουν τα σήματα στο ακουστικό νεύρο. Τα σήματα ταξιδεύουν από το ακουστικό νεύρο στον εγκέφαλο, όπου και γίνονται αντιληπτά ως ήχοι.

Ποια είναι τα οφέλη των κοχλιακών εμφυτευμάτων;

Οι εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας στον τομέα των κοχλιακών εμφυ-τευμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Τα κοχλιακά εμφυτεύματα έχουν πλέον αποδείξει ότι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενηλίκων και παιδιών. Πολυάριθμοι χρήστες κοχλιακών εμφυτευμάτων αντιλαμβάνονται τους ήχους του περιβάλλοντος, ενώ πολλοί απολαμβάνουν ως και τη δυνατότητα να ακούν και να καταλαβαίνουν λέξεις και προτάσεις χωρίς να διαβάζουν τα χείλη του ομιλητή, ιδίως σε ήσυχο περιβάλλον. Οι τελευταίες πρόοδοι στην τεχνολογία της κοχλιακής εμφύτευσης επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της καθημερινής τους ζωής: θορυβώδες περιβάλλον, χαμηλότονη ομιλία, απόλαυση της μουσικής, χρήση του τηλεφώνου, επαγγελματικοί και σχολικοί χώροι.

Ποιες απαιτήσεις να έχω για εμένα ή το παιδί μου από την κοχλιακή εμφύτευση;

Κάθε χρήστης κοχλιακού εμφυτεύματος είναι μοναδικός, όπως μοναδική είναι και η ακουστική του ικανότητα, επομένως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πόσο θα ωφεληθείτε εσείς ή τα παιδιά σας, γιατί στο αποτέλεσμα συμβάλλουν πολλοί ατομικοί παράγοντες.

Ορισμένοι βιολογικοί παράγοντες είναι η ηλικία της εμφύτευσης, η ακουστική κατάσταση πριν την εμφύτευση, η διάρκεια της κώφωσης και η φυσική κατάσταση του έσω αυτιού και του ακουστικού νεύρου. Παρόλο που βιολογικοί παράγοντες ενδεχομένως να περιορίσουν το ακουστικό δυναμικό, αυτοί οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν μέσω προσωπικής προσπάθειας. Ο εγκέφαλος ενός χρήστη κοχλιακού εμφυτεύματος εκπαιδεύεται με ενεργή και συστηματική ακρόαση. Συνεπώς, η μετά-νοσοκομειακή αποκατάσταση και η παιδαγωγική στήριξη από ειδικούς, η προσωπική και οικογενειακή δέσμευση και υποστήριξη είναι παράγοντες-κλειδιά της επιτυχίας. Απαιτείται υψηλή τεχνολογία για να μεταφερθεί ο ήχος σε ένα εξασθενημένο ακουστικό σύστημα. Επομένως σημαντικοί παράγοντες είναι ο σχεδιασμός του εμφυτεύματος και η τεχνική επεξεργασίας του ήχου. Η προηγμένη τεχνολογία και η προσαρμοστικότητα του συστήματος HiResolution Bionic Ear στοχεύουν στο να βοηθήσουν κάθε άτομο να αξιοποιήσει το πλήρες ακουστικό δυναμικό του.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω για να αποκτήσω ένα κοχλιακό εμφύτευμα;

Αν πιστεύετε ότι η κοχλιακή εμφύτευση θα ωφελήσει εσάς ή το παιδί σας, απευθυνθείτε στα ειδικά κέντρα κοχλιακών εμφυτευμάτων της Galiotos earcare. Στη συνέχεια μια ομάδα συνεργατών θα αξιολογήσει αν η κοχλιακή εμφύτευση μπορεί να σας ωφελήσει πραγματικά. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει επικοινωνιακά και ψυχολογικά τεστ, παιδαγωγικά τεστ για παιδιά, καθώς κι ακοολογικές και ιατρικές εξετάσεις.

Τί είναι αυτό που κάνει το κοχλιακό εμφύτευμα HiResolution της Advanced Bionics τόσο ξεχωριστό;

Η Advanced Bionics® έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στην επιστήμη της μετάδοσης ήχων μέσω κοχλιακής εμφύτευσης. Το σύστημα HiResolution Bionic Ear αξιοποιεί όλα τα δεδομένα και υποστηρίζει αποτελεσματικά τον χρήστη σε κάθε δύσκολη ακουστική κατάσταση.

Κλείστε Ραντεβού

Προγραμματίστε μια δωρεάν συνάντηση
και δοκιμάστε δωρεάν τα ακουστικά σας
για 15 ημέρες!

Αθέατα · Σύγχρονα · Επαναφορτιζόμενα
Ακουστικά Βαρηκοΐας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

Έξοδος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ Ενημερωτικά έντυπα;
Λάβετε δωρεάν στο σπίτι
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικοινωνήστε μαζί μας!
Επιλέξτε τον τρόπο που σας
εξυπηρετεί.
Λάβετε δωρεάν στο σπίτι,
έντυπα για την ενημέρωσή σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ