T 210 41.70.400   ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ   EN
η ακοή μουακουστικά βαρηκοΐαςπαιδική ακοήκοχλιακά εμφυτεύματαεμβοέςeshopη ομάδα μας

συχνές ερωτήσεις

Στις περιπτώσεις βαρύτατης βαρηκοΐας ή κώφωσης, όπου τα ακουστικά βαρηκοΐας αδυνατούν να παράσχουν ικανοποιητική ακοή και αντίληψη της ομιλίας, τα κοχλιακά εμφυτεύματα δίνουν τη λύση.

Ανεξάρτητα από την ηλικία του χρήστη (είτε είναι βρέφος/ παιδι είτε ενήλικας), η βελτίωση της ακοής είναι ιδιαίτερα σημαντική.

 
ΕΙΣΑΓΩΓΗADVANCED BIONICSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

συχνές ερωτήσεις

 • τί είναι το κοχλιακό εμφύτευμα;
 • γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν το κοχλιακό εμφυτεύμα;
 • πώς λειτουργούν τα κοχλιακά εμφυτεύματα;
 • ποιες απαιτήσεις να έχω για εμένα ή το παιδί μου από την κοχλιακή εμφύτευση;
 • ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω για να αποκτήσω ένα κοχλιακό εμφύτευμα;
 • τί είναι αυτό που κάνει το κοχλιακό εμφύτευμα HiResolution της Advanced Bionics τόσο ξεχωριστό;

  τί είναι το κοχλιακό εμφύτευμα

  Το κοχλιακό εμφύτευμα είναι μια ηλεκτρονική συσκευή σχεδιασμένη για να παρέχει βελτιωμένη αντίληψη του ήχου και δυνατότητα καλύτερης κατανόησης της ομιλίας, σε παιδιά κι ενήλικες με σοβαρή ως βαρύτατη απώλεια ακοής, στους οποίους τα συμβατικά ακουστικά βαρηκοΐας προσφέρουν μικρά ως ανύπαρκτα οφέλη.
  Σε περιπτώσεις βαρειάς ακουστικής απώλειας, πολύ συχνά τα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν περιορισμένη ικανότητα βελτίωσης της ακοής, κυρίως σε επίπεδο αντίληψης της ομιλίας. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή αδυνατούν να ενισχύσουν ικανοποιητικά τους ήχους, αλλά επειδή κάποια μικροσκοπικά τριχωτά κύτταρα του έσω αυτιού (κοχλία) έχουν υποστεί υπερβολική βλάβη ή και έχουν καταστραφεί εντελώς, με συνέπεια ο ενισχυμένος ήχος να μη μεταδίδεται σωστά στον εγκέφαλο.

  γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν το κοχλιακό εμφυτεύμα;

  Οι άνθρωποι με σοβαρές παθήσεις στην ακοή επιλέγουν το κοχλιακό εμφύτευμα γιατί θέλουν να ακούν σωστά ή, ως γονείς, θέλουν το παιδί τους να ακούει σωστότερα. Οι ενήλικες θέλουν να είναι ανεξάρτητοι και να νοιώθουν ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο κι όχι απομονωμένοι: να συμμετέχουν σε συζητήσεις, να ακούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να κουβεντιάζουν, να ακούν μουσική, ή απλά να ακούν τους ήχους της φύσης. Θέλουν να έχουν τη σιγουριά ότι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν σε κάθε ακουστικό περιβάλλον, ακόμη και σε περιβάλλον με θόρυβο.
  Ως γονείς, το επιλέγουν γιατί θέλουν το παιδί τους να ακούει τους ήχους της ζωής. Θέλουν να παρέχουν στο παιδί τους τη δυνατότητα να μάθει να ακούει, να μιλά και να επικοινωνεί ελεύθερα κι ανεξάρτητα. Θέλουν το παιδί τους να συμμετέχει πλήρως σε κάθε τομέα της κοινωνικής του ζωής.

  πώς λειτουργούν τα κοχλιακά εμφυτεύματα;

  Το κοχλιακό εμφύτευμα υποκαθιστά τα κατεστραμμένα ή νεκρά τριχωτά κύτταρα του κοχλία και διεγείρει άμεσα το ηχητικό νεύρο. Το κοχλιακό εμφύτευμα περιλαμβάνει εξωτερικά τμήματα: τον επεξεργαστή ήχου και τον πομπό, που τοποθετούνται κι αφαιρούνται εύκολα. Έχει επίσης εσωτερικά τμήματα, που εμφυτεύονται με χειρουργική επέμβαση και είναι αόρατα: το και τη δέσμη ηλεκτροδίων.
  Όλη η διαδικασία, από την άφιξη του ήχου έως και την επεξεργασία του στον εγκέφαλο, πραγματοποιείται τόσο γρήγορα που ο χρήστης ακούει τον ήχο αστραπιαία.
  Τα εξωτερικά τμήματα συλλαμβάνουν τους ήχους του περιβάλλοντος, την ομιλία, τη μουσική… …και τους επεξεργάζονται ώστε να μεταδοθούν δια μέσου της επιδερμίδας στο εμφύτευμα. Το εμφύτευμα με τη σειρά του μεταδίδει τα σήματα στη δέσμη ηλεκτροδίων…

  Πομπός
  Εμφύτευμα
  Δέσμη ηλεκτροδίων
  Επεξεργαστής ήχου

  …όπου τα επιμέρους ηλεκτρόδια στέλνουν τα σήματα στο ακουστικό νεύρο. Τα σήματα ταξιδεύουν από το ακουστικό νεύρο στον εγκέφαλο, όπου και γίνονται αντιληπτά ως ήχοι.

  ποια είναι τα οφέλη των κοχλιακών εμφυτευμάτων;

  Οι εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας στον τομέα των κοχλιακών εμφυ-τευμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Τα κοχλιακά εμφυτεύματα έχουν πλέον αποδείξει ότι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενηλίκων και παιδιών. Πολυάριθμοι χρήστες κοχλιακών εμφυτευμάτων αντιλαμβάνονται τους ήχους του περιβάλλοντος, ενώ πολλοί απολαμβάνουν ως και τη δυνατότητα να ακούν και να καταλαβαίνουν λέξεις και προτάσεις χωρίς να διαβάζουν τα χείλη του ομιλητή, ιδίως σε ήσυχο περιβάλλον. Οι τελευταίες πρόοδοι στην τεχνολογία της κοχλιακής εμφύτευσης επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της καθημερινής τους ζωής: θορυβώδες περιβάλλον, χαμηλότονη ομιλία, απόλαυση της μουσικής, χρήση του τηλεφώνου, επαγγελματικοί και σχολικοί χώροι.

  ποιες απαιτήσεις να έχω για εμένα ή το παιδί μου από την κοχλιακή εμφύτευση;

  Κάθε χρήστης κοχλιακού εμφυτεύματος είναι μοναδικός, όπως μοναδική είναι και η ακουστική του ικανότητα, επομένως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πόσο θα ωφεληθείτε εσείς ή τα παιδιά σας, γιατί στο αποτέλεσμα συμβάλλουν πολλοί ατομικοί παράγοντες.
  Ορισμένοι βιολογικοί παράγοντες είναι η ηλικία της εμφύτευσης, η ακουστική κατάσταση πριν την εμφύτευση, η διάρκεια της κώφωσης και η φυσική κατάσταση του έσω αυτιού και του ακουστικού νεύρου. Παρόλο που βιολογικοί παράγοντες ενδεχομένως να περιορίσουν το ακουστικό δυναμικό, αυτοί οι περιορισμοί μπορούν να αρθούν μέσω προσωπικής προσπάθειας. Ο εγκέφαλος ενός χρήστη κοχλιακού εμφυτεύματος εκπαιδεύεται με ενεργή και συστηματική ακρόαση. Συνεπώς, η μετανοσοκομειακή αποκατάσταση και η παιδαγωγική στήριξη από ειδικούς, η προσωπική και οικογενειακή δέσμευση και υποστήριξη είναι παράγοντες-κλειδιά της επιτυχίας. Απαιτείται υψηλή τεχνολογία για να μεταφερθεί ο ήχος σε ένα εξασθενημένο ακουστικό σύστημα. Επομένως σημαντικοί παράγοντες είναι ο σχεδιασμός του εμφυτεύματος και η τεχνική επεξεργασίας του ήχου. Η προηγμένη τεχνολογία και η προσαρμοστικότητα του συστήματος HiResolution Bionic Ear στοχεύουν στο να βοηθήσουν κάθε άτομο να αξιοποιήσει το πλήρες ακουστικό δυναμικό του.

  ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω για να αποκτήσω ένα κοχλιακό εμφύτευμα;

  Αν πιστεύετε ότι η κοχλιακή εμφύτευση θα ωφελήσει εσάς ή το παιδί σας, απευθυνθείτε στον ΩΡΛ ή ακοολόγο σας. Αν χρειαστεί, θα σας παραπέμπψουν σε ένα κέντρο κοχλιακής εμφύτευσης, όπου μια ομάδα ειδικών θα αξιολογήσει με λεπτομερή εξέταση αν η κοχλιακή εμφύτευση μπορεί να σας ωφελήσει πραγματικά. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει επι-κοινωνιακά και ψυχολογικά τεστ, παιδαγωγικά τεστ για παιδιά, καθώς κι ακοολογικές και ιατρικές εξετάσεις.

  τί είναι αυτό που κάνει το κοχλιακό εμφύτευμα HiResolution της Advanced Bionics τόσο ξεχωριστό;

  Η Advanced Bionics® έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στην επιστήμη της μετάδοσης ήχων μέσω κοχλιακής εμφύτευσης. Το σύστημα HiResolution Bionic Ear αξιοποιεί όλα τα δεδομένα και υποστηρίζει αποτελεσματικά τον χρήστη σε κάθε δύσκολη ακουστική κατάσταση.

 •  
            newsletter  
   
  ακολουθήστε μας:   |   Facebook   |   Twitter   |   YouTube   |   
   
  η ομάδα μας

  Η ΓΑΛΙΩΤΟΣ earcare ειδικεύεται, με εμπειρία 42 χρόνων, στην αποκατάσταση των δυσκολιών ακοής, των παθήσεων βαρηκοΐας και κώφωσης με σύγχρονα ακουστικα βαρηκοιας και κοχλιακά εμφυτεύματα.

  Παράλληλα, διαθέτει την πιο μεγάλη συλλογή βοηθημάτων στην Ελλάδα για την ακρόαση της τηλεόρασης/ μουσικής, ειδικές τηλεφωνικές συσκευές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, βοηθήματα για την εξυπηρέτηση κωφών καθώς και βοηθήματα ομιλίας (λαρυγγόφωνα).

  © earcare 2001-2020
   
  τηλέφωνο επικοινωνίας

  210-4170.400

   
  ετικέτες

  ακουστικα βαρηκοιας τιμες τιμη φθηνα οικονομικα ικα εοππυ βαρυκοια ακουστικο ψηφιακό ψηφιακη ψηφιακα αθεατα αθεατο δυνατο δυνατα τηλεφωνα τηλεφωνο ασυρματα bluetooth audioservice phonak unitron siemens oticon akoustica medica rexton θεσσαλονικη ωτασπίδες ωτοασπιδες προστασια ακοη ακοης εμβοες εμβοη βουητο αυτι αυτια κωφος κωφωση ξυπνητηρια δονηση ηλικιωμενοι ηλικιωμενος συμβαση μπακακος θεραπεια συμπτωματα κοχλιακο κοχλιακα εμφυτευμα εμφυτευματα b δεν ακουω καλα συγχρονα βοηθηματα κατ'οικον ενδοκαναλικα πισω ωτορινολαρυγγολογος ωρλ αορατο μπαταριες rayovac ακουογραμμα ακοογραμμα μετρηση εκτιμηση Ακουστικά, κατάστημα ακουστικών, ακουστικά βαρηκοΐας, ακουστικό, αυτιά, ακουστικά μικρά, ακουστικά CIC, ακουστικά μεγάλα, ακουστικά μέσα στο αυτί, ακουστικά αδιάβροχα, ακουστικά μέσα στο νερό, ακουστικά πίσω από το αυτί, ακουστικά ψείρες, εκμαγείο, κέλυφος, σιλικόνη, καλούπι, βύσμα, Tek, ασύρματα ακουστικά, ασύρματη τεχνολογία, ακουστικά που επικοινωνούν, επικοινωνία, Bluetooth, ωτοσκόπιο, φούσκα, αφυγραντής, ακοή, βαρηκοΐα, ακούω χαμηλά, ακούω δυνατά, σφύριγμα, βοή, μικροφωνισμός, ανάδραση, ενίσχυση, ενισχυτής, Θεσσαλονίκη, ακουστικά βαρηκοΐας Θεσσαλονίκη, κέντρο βαρηκοΐας, κέντρο Θεσσαλονίκης, συστήματα ανάλυσης φωνής και ομιλίας, συστήματα ανάλυσης ομιλίας, συστήματα ανάλυσης ήχων, στροβοσκόπιο, στροβοσκόπηση, κατάποση, διάγνωση, μηχανήματα, δυσφαγία, στίγμα, κοινωνικό στίγμα , διάκριση ομιλίας, καταλαβαίνω, κατανόηση ομιλίας, καθαρισμός ακουστικών, καθαρισμός εκμαγείων, συντήρηση, αφυγραντής, αφύγρανση, ηλεκτρικός αφυγραντής, σωληνάκια, λαστιχάκια, ξυπνητήρι βαρήκοων, ωτοασπίδες, αναβράουσες ταμπλέτες, κάψουλες αφύγρανσης, σπρέι καθαρισμού, σπρέι απολύμανσης, παιδικά ακουστικά, παιδική βαρηκοΐα, παιδί, νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, βαρηκοΐα αγωγιμότητας, μικτή βαρηκοΐα, οστεόφωνα, ακουστικά γυαλιά, service ακουστικών, επισκευές ακουστικών, εργαστήριο κατασκευής εκμαγείων, εργαστήριο κατασκευής ακουστικών, κατασκευή κελυφών , ακοόγραμμα, έλεγχος ακοής, έλεγχος βαρηκοΐας, ακουόγραμμα, εμβοές, αποκατάσταση εμβοών, αποκατάσταση βαρηκοΐας, miniTek, Tek